ОДРЖАНА РАДИОНИЦА „ПРОЈЕКТОВАЊЕ CLT МЕЂУСПРАТНИХ КОНСТРУКЦИЈА ОТПОРНИХ НА ВИБРАЦИЈЕ“

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА „ПРОЈЕКТОВАЊЕ CLT МЕЂУСПРАТНИХ КОНСТРУКЦИЈА ОТПОРНИХ НА ВИБРАЦИЈЕ“

На Грађевинском факултету Универзитета у Београду, 8. децембра 2023. године,  одржана је радионица на тему „Пројектовање CLT међуспратних конструкција отпорних на вибрације“, на којој је дат преглед истраживања спроведених у оквиру Substrate4CLT пројекта, посвећеног испитивању нове врсте композитног материјала – унакрсно ламинираног дрвета (CLT).

У радионици су, осим учесника у пројекту, учествовали и представници академске заједнице, грађевинских бироа и привредни субјекти из бранше.

Кроз стручна излагања и активну дискусију присутних, разматрани су изазови примене ове нове врсте композитног материјала, која, између осталог, као добра алтернатива бетону и челику, треба да допринесе и смањењу емисије угљен-диоксида у грађевинарству, што је у директној вези са актуелним принципима „зелене градње“.

Поменути пројекат реализују Грађевински факултет Универзитета у Београду и Грађевинско-архитектонски факултет у Универзитета у Нишу, а детаљније информације можете наћи путем линка: https://substrate4clt.com/sr/.