ОБЈАВЉЕН 49. БРОЈ ГЛАСНИКА ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

ОБЈАВЉЕН 49. БРОЈ ГЛАСНИКА ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Идући у корак са актуелним темама у области планирања и изградње, нови број Гласника доноси интервју са Марком Стојчићем, Главним урбанистом града Београда, о изгласавању Београда за  организатора Светске изложбе  EXPO 2027, али и текстове на тему ревитализације и уређења Овчарско-кабларске клисуре, o уређењу и озелењавању парка у Куршумлијској бањи и о планираној урбанизацији Макишког поља.

Такође, овај број доноси информације о одржаном Сајму намештаја у Милану (Salone del Mobile), о учешћу ЈП  „Путеви Србије“ на међународним конференцијама о утицају климатских промена на путну мрежу, али и о одржаним манифестацијама Развојни програми Југоистока Србије – Врање 2023, БИНА 2023, 19. Летња школа урбанизма и одрживог развоја и 36. Meђунaрoдни Кoнгрeс o прoцeснoj индустриjи (Процесинг '23).

Како је тема броја обележавање јубилеја дводеценијског постојања и рада Коморе, одређени број страница заузима и интервју са проф. др Дејаном Бајићем, дипл. грађ. инж., добитником Награде за животно дело Инжењерске коморе Србије за 2023. Годину, у коме је говорио о својим професионалним достигнућима, раду са студентима и о томе шта сматра најважнијим по питању даљег развоја Коморе.

49. број Гласника Инжењерске коморе Србије доступан је овде.