forum.ingkomora.rs
forumi Inženjerske komore Srbije

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži 
   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Uputstvo za korišćenje

Legalizacija objekata

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
mikipetrovic

Pridružio: 27 Jul 2004

PorukaPoslao: Uto Jun 21, 2011 6:51 pm    Naslov: Legalizacija objekata Odgovoriti sa citatom

Na osnovu zakona o planiranju i izgradnji, do sada je za izradu projekta legalizacije pomocnih objekta bilo potrebno priloziti situaciju, sve osnove, karakteristicne preseke i fasade (za stambene objekte samo osnove). Cuo sam da sada na osnovu izmena i dopuna zakona o planiranju i izgradnji (od marta 2011) vise nije potebno detaljno raditi projekat pomocnog objekta,tj. dovoljne su samo osnove kao i kod stambenih ojekata. Interesuje me da li je neko upucen u ove izmene i da li u odgovoru moze da mi prilozi tacni clan zakona koji to objasnjava. U ovim izmenama, koji se nalaze na sajtu, nisam uspeo da nadjem clan koji o tome govori.
Unapred Hvala
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kucanauglu

PorukaPoslao: Sre Jun 22, 2011 11:44 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

ПРАВИЛНИК
О КРИТЕРИЈУМИМА ЗА УМАЊЕЊЕ НАКНАДЕ ЗА УРЕЂИВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У ПОСТУПКУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ И О УСЛОВИМА И НАЧИНУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ОБЈЕКАТА
Члан 18.
Када је предмет легализације помоћни објекат (гараже, оставе, септичке јаме, бунари, цистерне за воду и сл.) доставља се скица објекта која садржи нарочито: димензије објекта са котама, приказ отвора на објекту, површину објекта, податке о материјалу од кога је објекат изграђен, податак о положају објекта у односу на главни објекат и суседне објекте.
За истинитост података одговара лице које је скицу сачинило.
Nazad na vrh
mikipetrovic

PorukaPoslao: Čet Jun 23, 2011 5:43 pm    Naslov: Legalizacija Odgovoriti sa citatom

Hvala na informaciji, nasao sam pravilnik.
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu