forum.ingkomora.rs
forumi Inženjerske komore Srbije

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži 
   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Uputstvo za korišćenje

Poziv na saradnju - građevinski inženjeri

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> Sajt Komore
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Marijan

Pridružio: 27 Jul 2004

PorukaPoslao: Sre Jul 15, 2020 11:20 pm    Naslov: Poziv na saradnju - građevinski inženjeri Odgovoriti sa citatom

Poštovane koleginice i kolege,
Da odmah budemo iskreni, građevinski inženjeri su pasivni i nezainteresovani za neku opštu saradnju. Očigledan primer je i ovaj forum, gde neke teme imaju na hiljade pregleda i često ni jedan ili po koji komentar.

Naravno svi ćemo se žaliti da Komora ne radi ništa, tipa sledeće godine će biti obavezno projektovanje po evrokodu, a nikakva radna uputstva ili obuke nisu napravljene i sl.

Ali hajde da budemo realni, ako sami sebi ne pomognemo niko nam neće pomoći.
Neću ni probati da idem u pravcu razmišljanja da smo potencijalno jedni drugima konkurencija, pa ako ja nešto znam zašto bi to podelio sa kolegama pa da mi sutra uzimaju posao.

Eto ovo je jedan poziv da krenemo u zajedničku saradnju, a ako ideja ne urodi plodom uvek nam ostaje da sami rešavamo svoje poslovne probleme i naravno da čekamo da nas Komora organizuje ili nam organizuje neku obuku.

Lep pozdrav i svako dobro
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
knatasa

Pridružio: 27 Jul 2004

PorukaPoslao: Uto Avg 18, 2020 9:06 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Da, to je oduvek tako i ne samo na ovom forumu. Pretpostavljam, da nije u pitanju nezainteresovanost vec genetska predispozicija onih koji se bave tehnickim naukama da su introvertnije prirode za razliku od npr. advokata koji su ekstrovertniji u nastupu, pa su i bolji u samoorganizaciji za postizanja svojih prava i beneficija, a i inzenjeri uvek imaju posla preko glave :D

Salu na stranu. U pravu ste, Marijane, obavezno projektovanje po evrokodu bice problem jer se isti nespretno uvodi jos od 2006 i svi su vec zaboravili da ce u nekom trenutku biti i obavezan. Neka druga nezavisna udruzenja organizuju obuku, a Komora je podbacila (ne ulazim u njihove probleme i odnose sa Ministarstvom niti me i zanimaju), ali zaboravili su one zbog kojih i postoje.

Realno, ne moramo nista specijalno da radimo, niti da ulazimo u neke velike akcije, mislim da je dovoljno da pokrecemo teme i postavljamo pitanja ovde na forumu, ucestvujemo u njima (najbitnije) i koliko-toliko razmenimo neke specificne informacije koje ne mozemo nigde drugde. Cisto kao neki brainstorming iz kog ce svako izvuci sta ga interesuje. Nista impozantno.

Iskreno, i ja imam nekih nedoumica pravne prirode oko novog zakona i nekih skoro donesenih pravilnika, ali kad dodjem na forum i vidim da se nista ne desava, pitanje mi se i ne postavlja.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> Sajt Komore Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu