forum.ingkomora.rs
forumi Inženjerske komore Srbije

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži 
   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Uputstvo za korišćenje

Opis poslova regionalnih odbora

Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati    forum.ingkomora.rs -> Arhiva
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
goran0375

Pridružio: 27 Jul 2004

PorukaPoslao: Sre Okt 13, 2004 8:26 am    Naslov: Opis poslova regionalnih odbora Odgovoriti sa citatom

Pre 5-7 meseci smo imali izborne sastanke regionalnih odbora IKS na ome smo malo pricali i izabrali rukovodstva. Ni reci o zaduzenjima i opisu aktivnosti izabranih rukovodilaca, o sustini postojanja regionalnih odbora. Kako tada tako do danas.
Interesantan sam znati sta je opis poslova nasih p :( redstavnika u regionalnom sekcijama i sta ustvari te secije treba da rade. Pitao sam neke od izabranih predstavnika, na znau ni oni.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
aca2997

PorukaPoslao: Sre Okt 13, 2004 10:44 pm    Naslov: Najbolje da se javi neko od clanova regionalnog odbora Odgovoriti sa citatom

Preko foruma se moze cuti sta treba da radi clan regionalnog odbora a neposrednim obracanjem podrucnom regionalnom odboru moze se pokrenuti akcija za koju je zainteresovano clanstvo. Svako nek se obrati svom regionalnom odboru za problem kao i za ocekivanu akciju. Pa da radimo korisne stvari.
Nazad na vrh
nina0666

PorukaPoslao: Čet Okt 14, 2004 9:11 pm    Naslov: Ucesce regionalnih odbora Odgovoriti sa citatom

Od 09. marta 2004. godine i ja sam clan Podsekcije ... Maticne sekcije ... Regionalnog odbora ... Izabrali smo i predsednika i potpredsednika nase podsekcije. I do sada se nismo sastali nijednom.
08.10. dobila sam stur dopis u kome me obavestavaju da je u toku kandidovanje za predsednike podsekcija. "Neophodno je da nam svi regionalni odbori iz svoje podsekcije dostave po jednog kandidata za ovu listu, najkasnije do 15. oktobra 2004.god. kada se u 13 časova zaključuju kandidatske liste."
Mnogo smo se komplikovano organizovali. Ali, ako ne gresim u tumacenju Odluke, Pravilnika i Statuta, iz svakog regionalnog odbora treba da dodje 10 predloga - arhitekte I i P, građevinci I i P, mašinci I i P, električari I i P i ostale tehničke struke I i P. Dakle, iz 15 Regionalnih odbora dolazi po 10 predloga, odnosno svaka od 10 podsekcija ce birati jednog od ponudjenjih 15 kandidata za predsednika podsekcije i on postaje automatski clan IO odgovarajuce sekcije (I ili P).
Prvo pitanje - ako se Podsekcija dig Maticne sekcije projektanata Regionalnog odbora ... nije od formiranja sastala ni jednom - ko predlaze kandidata ... i ko je odgovoran ako nemamo kandidata?
Drugo pitanje - ako na "predsednickim izborima" pobede svi kandidati iz npr. Beograda kako ce se u IO maticnih sekcija cuti "misljanja" iz ostalih Regionalnih odbora? A Beograd ima najvece sanse ... najvise ih ima.
Trece pitanje - da se ne cini i vama da je malo kasno da o ovome pricamo danas, dan pred zakljucenje liste "predsednickih kandidata"?
Cetvrto pitanje - vise konstatacija - nadam se da ce ovi izbori doneti poboljsanja u radu Komore, a pre svega da ce uskoro biti donet npr. Pravilnik o radu "podsekcija maticnih sekcija regionalnih odbora".
I imam jos jedno pitanje: Kakvo je stanje u ostalim Regionalnim odborima?
Nazad na vrh
aca2997

PorukaPoslao: Čet Okt 14, 2004 10:12 pm    Naslov: Sastanak regionalnog odbora na temu: OPIS LICENCE Odgovoriti sa citatom

PREDLAZEM:
Pozovite PREDSEDNIKA Vaseg regionalnog odbora i kao clan odbora predlozite sastanak sa temom: opis licence, pa onda neka Vas Regionalni odbor bude inicijator za usvajanje opisa na nivou cele komore.
Da bi sastanak bio plodniji razmotrite i cenovnik minimalnih cena usluga licenciranih projektanata.
Objavite predlog na FORUMU pa cemo ga prodiskutovati.
Idemo napred.
Nazad na vrh
nina0666

PorukaPoslao: Pon Okt 18, 2004 11:55 pm    Naslov: predstavnici Reg.odb.- kandidati za predsednike podsekcija Odgovoriti sa citatom

Eto, obavih i to glasanje. Vidim, nisu svi regionalni odbori lenji kao ovaj kome pripadam. U podsekcijama 310 i 410 ima 10 odnosno 11 od mogucih 15 kandidata. I naravno, ono cega sam se plasila, kandidata iz mog RO nema ni kod izvodjaca ni kod projektanata. Ipak sam glasala, a moj kriterijum je bio ... posto ne poznajem nikoga od predlozenih, razmisljala sam da li da biram onog sa najmanjim ili sa najvecim brojem licence, onog ko mi je geografski najblizi, najmladjeg ili najstarijeg, ... Jedino nije bilo dileme da li da glasam za musko ili za zensko - jer zena medju tim kandidatima nema. Pa gde je tu rodna ravnopravnost? Cak su i politicke stranke uvele obavezu da na listama kandidata ima 30% manje zastupljenog pola.
Slazem se "aco2997" da sam trebala da izvrsim pritisak na predsednike podsekcija u svom regionalnom odboru ciji sam clan. To sam i pokusala, u par navrata. I na kraju ispadoh kao neka "zaludna baba" koja nema druga posla nego da sastanci. I digla sam ruke. A ovaj se problem moze resiti samo donosenjem Pravilnika o radu podsekcija u Regionalnim odborima u kome bi, izmedju ostalog, bilo definisano koliko cesto treba da se sastaju i sl.
I da razresim eventualnu dilemu - namam ja ambicija da budem neka "faca" u IKS, ali mislim da u nasem Regionalnom odboru ima dovoljno veoma odgovornih ljudi koji bi obavezu clana podsekcije pri RO obavljali mnogo savesnije od nas koji smo izabrani na onoj farsi od Izborne sednice odrzane u nasem RO.
Posle ovoliko kritika (trudim se da budu konstruktivne) na rad Komore iznetih u forumu ne bi me iznenadila odluka suda casti da me malo "odmore" od posla za koji sam se skolovala.
Pozdrav "velikom bratu" i ostalima koji imaju volje, vremena i zivaca da citaju tekstove na forumu.
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati    forum.ingkomora.rs -> Arhiva Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu