forum.ingkomora.rs
forumi Inženjerske komore Srbije
 
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži 
   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Uputstvo za korišćenje

Legalizacija objekata
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
 
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> Sajt Komore
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Sre Avg 24, 2022 6:27 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Но ево онога што приказани папир, премда поседује потписе овлашћених службених лица и не баш мали отисак официјелног печата Града Вршца не чини службеним актом већ некаквим дописом слободне садржине:

Да почнемо од варања Мите Давидове-неуке странке а у циљу намерног уношења конфузије у управни поступак, изношењем очигледне неистине о томе да је објекат (у стварности породична стамбена зграда) изграђена на основу грађевинске дозволе број 351-646/86-03 што је очигледна лаж, јер у Извештају стоји следећа напомена његовог израђивача чију изричитост потписници тог папира не могу нити оспорити нити побијати!

НАПОМЕНА:
У присуству власника извршио сам преглед техничке и друге документације којом располаже власник зграде током којег сам утврдио:
1. да је прегледана зграда изграђена на основу одобрења за изградњу ДЛВБ: 351-646/86-03.
2. да према информацији добијеној од Историјског архива из Беле Цркве исто гласи на име Мите Давидова.
3. да на унутрашњој страни корица главног пројекта који ми је предочен отиснут печат органа управе на којем је уписан деловодни број одобрења истоветан деловодном броју из тачке 1 и 2.

Таква лажовска изјава надлежног органа (овлашћених службених лица у њему) је противзаконита, тј. у супротности је са:

Начелом истине и слободне оцене доказа из члана 10. Закона о општем управном поступку:
„Орган је дужан да правилно, истинито и потпуно утврди све чињенице и околности које су од значаја за законито и правилно поступање у управној ствари.“


што се не може постићи лагањем странке те због тога свака изјава органа која је заснована на лажи, тј. која није чињенично утемљена на истини не производи правне последице!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Čet Sep 01, 2022 9:26 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Иза те лажи следи ПРЕПИС става 2 и 3. члана 4. Закона а одмах затим и перфидан предлог двоје потписника тог наводно службеног акта:
„За наведено одступање од грађевинске дозволе може се поднети захтев за измену грађевинске дозволе електронским путем“ који, као и озакоњење, нити смо тражили, нити нас интересује јер би смо његовом реализацијом подржали бирократску политику Одељења којом оно, у својству извршног државног органа неприкривено игнорише прописе, отворено саботира јавни интерес Републике Србије, а нама члановима Инжењерске Коморе намеће антиинжењерски поредак заснован на самоуспостављеним правилима и од нас и државе приграбљеним овлашћењима, како у обједињеној процедури тако и у озакоњењу!

Докази:
1. Обавештење о томе да је, дана 24.07.2018. године, за објекат покренут поступак озакоњења по службеној дужности који се ни под којим условима не може покренути за објекте на које се закон не примењује!
2. Постојање извештаја о затеченом стању објекта који се израђује само у покренутим поступцима озакоњења и доставља се надлежном органу искључиво на његов захтев!

(Налог за израду и доставу Извештаја надлежном органу се не може испоставити власнику објекта пре него што орган утврди постојање испуњеност услова за наставак поступка озакоњења прописаних у чл. 3, 5, 6. и 8. Закона и пре него што прибави доказ о постојању одговарајућег права из члана 10 истог закона! А тада је објекат већ дубоко у озакоњењу, тј. на корак од завршетка поступка.)

Чињенице 1. и 2. су фундаметални докази да је надлежни орган извршавајући своје, Законским редоследом уређене, обавезе утврдио да предметни објекат подлеже озакоњењу, тј. да предметни објекат није објекат из члана 4, став 2 и 3. Закона и да је на основу те чињенице последично покренуо поступак озакоњења по службеној дужности у којем је власнику објекта наложио извршење његових обавеза које је овај све редом испунио!

Због тога се нисмо нимало потресли завршном реченицом те туњаве имитације службеног акта:
„ На основу наведеног озакоњење предметног објекта биће решењем одбијено у овом поступку на основу наведених одредби Закона о озакоњењу објеката („Сл. гл. РС“ бр. 96/15 и 83/18"

Из које се лепо да видети да је одељење (живи људи у њему), уживајући у својој распојасаности, смислили крајње не интелегентну уцену претећи власнику објекта доношењем решења којим ће одбити озакоњење које су сами верификовали!

Сами себе ће да одбију!? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Pon Sep 05, 2022 10:27 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ако се питате шта смо у вези са горњим предузели, одговор је: Ништа!
Ово због тога што смо претходно урадили све што нам је (у складу са Законом) као пасивној страни у поступку наложено, па смо немајући других, на Закону и чињеницама заснованих налога, одлучили да следећи извршни налог органа лежерно сачекамо у хибернацији.

. .

Коју нам је надлежни орган, као што видите прекинуо у, за њега, необично кратком року достављањем некакве Информације о локацији пропраћене несувислим закључком двоје њених потписника о томе да предметни објекат испуњава услове из Плана, а тиме и један од услова за наставак покренутог озакоњења (видети члан 8. и 9. Закона), које се, по њима, гле чуда, не може наставити због одступања од пројекта и последичног постојања његових незаконитих делова?

Али ако је то тако која је онда сврха постојања садашњег Закона о озакоњењу који по том њиховом резону допушта озакоњење једино објеката код којих не постоји никакво одступање од издате документације а по којем је за последњих седам година озакоњено на десетине, а можда и стотине, хиљада објеката? Није ваљда да су сви до једног изграђени без икаквих папира? Или су извештаји о њима лажирани.

Наиме, мој мали узорак од око 5-600 објеката за које сам израдио извештаје показује да су градње без папира изузетно ретке насупрот учесталости одступања које се појављују код 99% објеката.
(Разлог томе је изузетан интезитет индивидуалне градње током 60-70-80-90-их година прошлог века преко стамбених задруга а финасиране кредитима које банке нису одобравале на лепе очи него на основу пројеката и пратећих папира.
Старији инжењери ће се сетити да је у то време сваки пројектни биро имао на десетине, па и стотине тзв. типских пројеката који су "ишли" ко` алва. А онда је свако зидао нешто налик јефтино купљеном пројекту. )
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Sre Sep 07, 2022 8:26 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Срећа у несрећи; на глупе захтеве постоје још глупљи одговори!

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Pet Sep 16, 2022 10:09 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Након неких 20-ак дана добисмо и решење којим орган, тачније двоје живих људи у њему које би по свој прилици требало подврћи психијатријском прегледу одбијају озакоњење Митине куће из чистог ћефа! Иза којег стоји или псхички, или новчани поремећај! Закон не!

, ,
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Ned Sep 18, 2022 10:46 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

A за безакоње ситне чиновничке бораније следи жалба вишој инстанци:
(Мало је дужа, али је и безакоња пуно!)

, , , а за њом и њена Допуна:

,
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Ned Sep 25, 2022 7:28 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ово је решење другостепеног органа којим је ПОНИШТЕНО решење органа надлежног за спровођење поступка озакоњења у складу са Законом који је исти очигледно занемарио и тиме директно саботирао јавни интерес Републике Србије за шта не може постојати разумно оправдање јер саботери нису тамо неки злонамерни ванземаљци који не знају Српске законе него, у тој саботерској намери, удружени државни службеници!

. . . . . .
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Ned Sep 25, 2022 8:11 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Срж образложења одлуке другостепеног органа се налази на последње две стране!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 466

PorukaPoslao: Pon Sep 26, 2022 6:36 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

La commedia e finita!

.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> Sajt Komore Sva vremena su GMT + 2 sata
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
Strana 18 od 18

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu