forum.ingkomora.rs
forumi Inženjerske komore Srbije
 
 FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži 
   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Uputstvo za korišćenje

O maltretiranju inženjera i mrcvarenju građana
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeci
 
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> Sajt Komore
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Pon Apr 21, 2014 1:54 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

-3-Пост "Поводом годишњице СМРТИ Милорадовог предмета" који се налази на страни 6 ове теме допунио сам и Предлогом за покретање дисциплинског поступка против државног службеника Наташе Тадић, такође дипломираног правника!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Uto Jun 03, 2014 10:57 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ово је реакација Одбора за праћење примене етичког кодекса на четири (од шест) пријава које сам им доставио! Следи:

Обавештење председнице Одбора упућено мени:


и моја реакција испровоцирана непристојним подметањем онога што нисам учинио!достављена Одбору у 5 примерака преко
Секретара Скупштине Општине Вршац

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Ned Feb 22, 2015 2:23 am    Naslov: STEVANKA Odgovoriti sa citatom

Уводна напомена
Стеванкин захтев за легализацију стамбеног објекта од 67 м2 поднет је Општини Вршац пре 5 година, тачније 17.02. 2010. године и није решен до ступања на снагу Закона о легализацији а изгледа да неће бити решен ни по овом јер ево шта се дешава када странка ангажује пројектанта који није по вољи државним службеницима а израдио је пројекат који ни зеру не одступа од Законом и пратећим правилником прописане садржине за ту врсту стамбених објеката. (Копију пројекта нисам овде приказао али ако неко сматра да треба нека каже, лако ћу то да урадим)

Документи су поређани хронолошки од дана настанка потпуности поднетог захтева, у складу са новим законом, па на овамо!али смо зато добили позив за следећи марифетлук полуприученог правникаПошто том нашем захтеву није удовољено гђа. Стеванка и ја смо отишли на ту квази расправу и ево шта је на њој било:Пре нашег писаног одговора надлежном органу смо доставили две жалбе:А онда смо начелнику општинске управе доставили захтев за изузеће овлашћеног службеног лица и његових саучесника у заједничком злостављању гђе. Стеванке:шта ће бити остаје да се види, али када погледате целу ову тортуру око једне пишљиве легализације не надајте се светлој инжењерској будућности.
Јер докле год једино мерило инжењерског знања реализовано кроз пројекат буде у рукама поткупљених чиновника, искомплексираних незналица који са манијачким жаром атакују на инжењерско знање и злурадошћу која се граничи са лудилом инсистирају на безакоњу нема бољитка ни нама ни инвеститорима!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Uto Feb 24, 2015 4:11 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

A данас смо, о будаластим захтевима за допуну предмета умишљених инжењера запослених у Одељењу за урбанизам Општине Вршац и њиховим дебилним мантрама о службено утврђеној(!!!) и печатом(!!!) Општине Вршац званично потврђеној(!!!) некомпетентности(?!) одговорног пројектанта и наводно преварном пословању израђивача пројекта, општинском органу ненадлежном за мување, али надлежном(!!!) за легализацију и њему надређеног начелника Општинске управе доставили ово:

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Sub Apr 04, 2015 12:55 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Одговор на наш напред приказани захтев за изузеће овлашћеног службеног лица и са њим удружених непоштовалаца закона до сада нисмо добили. Да ли ћемо га икад добити, појма немам!
Но, било како било, и даље имам довољно незаконитих умотворина оних који упорно и континуирано омаловажавају инжењерско знање!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Pet Apr 10, 2015 9:57 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Пре него што почнем да вам приказујем пропусте у нашим пројектима израђеним за потребе легализације а који су у њима уочени од стране инжењерских громада типа дипломираних правника (запослених у органу државне управе надлежном за легализацију), основни ред и поштење налажу да стручној јавности претходно ставим на увид један од израђених пројеката изведеног објекта за потребе легализације породичног стамбеног објекта до 300 m² бруто развијене грађевинске површине, чију исправност и потпуност је потврдила стручна техничка контрола а оспорили дипломирани правници кроз службени акт органа управе назван Захтев за допуну предмета.

Посебно вам скрећем пажњу на чињеницу да сам испод наслова и поднаслова навео њима одговарајуће чланове правилника у намери да техничкој контроли олакшам посао пошто је једна од њених обавеза да, између осталог, изврши и проверу усклађености пројекта са законом и другим прописима!

ОПШТИ и ТЕКСТУАЛНИ ДЕО ПРОЈЕКТА (нису приказани докази из члана 11. Правилника)


ГРАФИЧКИ ДЕО ПРОЈЕКТА (цртежи су приказани без таблице пројектанта и на први поглед изгледају као непотпуни што је последица скенирања)

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Sub Apr 25, 2015 9:17 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

На тај пројекат који је, обратите пажњу, технички контролисан, а што значи да је од стране регистрованог привредног субјекта и његовог стручног лица проверена и потврђена његова усклађеност са законом и другим прописом, добили смо следеће "стручне" примедбе:


А онда је кренула лавина и осталих "стручних" примедби:

2.3.4. 5. 6. , итд, итд...

која се обрушила на 90 посто наших пројеката за легализацију који су, гле чуда, израђени стриктно према прописаним правилима њихове израде која су прописима толико детаљно разрађена да инжењеру једноставно не остављају ни трунку могућности да их изради на другачији начин.

Због тога би било веома занимљиво сазнати одговор на следеће питање:

Како је уопште могуће да у том мноштву пројеката који су сви израђени на исти начин и имају увек исту, тј. прописану садржину, у једном предмету постоје једне примедбе, у другом предмету друге, у трећем треће, итд, итд,..., а да истовремено међу њима нема ни једног јединог пројекта са свим тим "примедбама" збирно!?

И због тога та привидна недоследност Одељења за урбанистичко грађевинске и имовинско правне послове Општине Вршац указује да стварни разлог за измишљање тих наводних недостака пројекта прописане садржине не лежи у његовом залагању за поштовање прописа него у намери његових запосленика да (зло)употребом службеног статуса органа државне управе утичу негативно на пословање пројектанта као привредног субјекта и његов углед у јавности.


Poslednji izmenio zaphod0410 dana Čet Maj 07, 2015 8:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Pon Maj 04, 2015 6:25 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Добро, то није мој проблем и не тиче ме се, рећи ће неко, али да ли је то баш тако?

Јер, кад се оно што је законом недопустиво једном појави а Комора и већина инжењера мисли да то безакоње није њихова брига, онда је само питање времена када ће се и последња инжењерска незналица запослена у државној служби осмелити да сваком инжењеру нареди оно о чему, по дефиницији свог звања, али и суштински, заиста нема појма!

А то је израда инжењерских пројеката!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Čet Maj 07, 2015 7:45 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

У међувремену, костур који је све време био у орману коначно је испао на видело.

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Ned Maj 24, 2015 10:25 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Дакле, све у свему, тај испразни извештај другостепеном органу је један огаван памфлет у којем је В.В. пуномоћник странке, инжењер и предузетник, у најбољем маниру доктора Гебелса, испљуван на пасја кола и службено проглашен за саботера легализације, одметника од закона и штеточину првог реда!

Како нико не воли да његов клијент, његови пројекти и он лично буду изљагани на правди Бога одговорили смо на тај срамотни извештај ево овако:
(Лажни захтев за допуну предмета који се ниже помиње више пута означен је горе бројем 5.)ПС.
Штета инвеститора(?) није предмет поступка легализације па се њом нисмо ни бавили у свом одговору али ћемо се њоме бавити у следећем посту
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Uto Jun 02, 2015 2:41 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Кад подносиоци захтева за легализацију надлежном органу државне управе доставе комплетну(!!!) документацију потребну за његово одлучивање у складу са законом а овај их након тога безраложно нападне(!!!) у злобној намери да им незаконитим средствима (лажима, претњама, уценом) максимално отежа остваривање њихових законских права, онда пуномоћник који се `својим притужбама у више наврата оглушивао` на (личне) прохтеве(!!!) службених лица, `упорно одбијајући`(?) да поступа по њиховим лажним(!!!) захтевима за допуну предмета, не може бити узрочник штете коју наводно сносе инвеститори јер онај који инсистира на поштовању прописа и права, односно не чини ништа супротно њима, ником не наноси штету!

А за разлику од државних службеника из Оделења за урбанизам општине Вршац који својим игонорисањем закона наносе свом послодавцу (Општини Вршац) директну и мерљиву штету кроз одложене приливе новца од накнаде за уређење грађевинског земљишта, пореза на имовину и трошка за реално незарађене плате, док истовремено бесомучним нападима на послове привредника који послује на њеној територији уништавају његов углед и углед општине која поседује Business Friendly Certificat!

http://www.naled-serbia.org/upload/CKEditor/Sertifikovane%20opstine/Vrsac%20SRB.pdf


Poslednji put izmenio zaphod0410 dana Uto Jun 02, 2015 3:39 pm, izmenio ukupno 5 puta
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Uto Jun 02, 2015 3:24 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Међутим, оно што ме је у целој овој ујдурми запрепастило нису гомиле лажи него слутња да ту нису сасвим чиста посла.

Наиме, за тај по свему изненађујуће суров налет осионости првостепеног органа, мора постојати неки јако добар разлог (новци?) или подршка неког ко је јачи од њега а то у другостепеном поступку може бити само другостепени орган, тј. Новосадска испостава министарства која га је (можда?) охрабрила у томе.

У шта ми је, као легалисти, тешко да поверујем али кад живите у буразерској држави онда оно што вам на почетку изгледа апсолутно немогуће, до краја најчешће испадне истина!

Уосталом, на крају ћемо видети у шта ће се ово изродити. Јер, ако нас другостепени орган и поред недвосмисленог закона, својим решењем усмери на управни суд онда је јасно да су у овој држави личне везе јаче од закона а онда Збогом Европо! Одосмо у Тунгузију. Ако нас приме.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Čet Jul 14, 2016 1:16 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Као и увек време све покаже, па сам и ја сачекао годину дана да видим на шта ће то да изађе. Па ево шта се у међувремену догађало.

Почевши од 3. јула 2013. године, па до дана престанка важења Закона о легализацији, поднео сам Новосадској испостави министарства жалбе у 15-так предмета (Стеванка, Сава, Ратко...) које је Одељење за урбанистичко грађевинске и имовинско правне послове Општине Вршац годинама саботирало - упркос њиховој апсолутној уредности!
Међутим, Новосадска филијала Министарства, за две године, тачније до дана почетка примене Закона о озакоњењу објеката, није донела ниједно једино другостепено решење!

Зашто?

Па зато што би доношењем таквог, а на закону заснованог решења, тамо нека правница у Новом Саду, потврдила да се њена колегиница (пријатељица?) из Вршца, односи према законима као према безвредном ђубрету.
А то је требало прикрити - што је сасвим лако спроведено договором о цоцманском отезању другостепеног поступка до крајњих граница јер се све време знало да ће, кад-тад, бити донет нови закон након чијег ступања на снагу ће сви претходно нерешени захтеви постати захтеви по новом закону а самим тим и жалбе поднете по претходном закону постају аутоматски невалидне! Једноставно и чисто. Као да их никад није ни било.
Али су зато видљиве њихове последице.
Једна од лоших последица (добрих нема) таквог рада по државу је смањење њених прихода проузроковано ефикасним НЕзавршавањeм , својевремено, започетих поступака чије се просечно време трајање повећава па тако, на пример, у тих 15-так предмета оно износи 5,7 година, и има тенденцију даљег раста јер, на пример, предмет Ратко (из претходних постова) још увек није решен и због тога је сада поново пред другостепеним органом.

Судећи по томе што се све лоше из претходних легализација опет понавља изгледа да је и ово озакоњење кренуло у смеру „Пиши пропало“!

Јер као и претходни закони, ни овај нема подршку ни од кога! Држава га је донела и више не брине о његовом животу. Њени службеници уместо да га спроводе, седе, филозофирају и гурају му клипове у точкове. А и грађани, дубински осиромашени, не хају много за њега и његову судбину.

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Sre Jul 20, 2016 10:29 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Наравно да се та петнаестострука, благо речено, спрдња могла лако прекратити покретањем петнаестак управних спорова (због ћутања управе) што нисмо учинили пошто би то било контрапродуктивно јер сврха постојања Управног суда јесте да пресуђује а не да ТЕРА органе управе да раде оно што је њихова законска обавеза и основни разлог њиховог постојања, а то је извршавање закона Републике Србије!

Због тога кривце за пропаст досадашњих легализација и траљавог одвијања садашњег озакоњења не треба тражити међу грађанима и инжењерима већ у људима запосленим у органима управе који су својим,
наводно, законитим чињењем, односно противзаконитим нечињењем убили вољу грађана да легализују своје објекте.

Убијајући истовремено и ентузијазам инжењера да им у томе помогну.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zaphod0410Pridružio: 27 Jul 2004
Poruke: 417

PorukaPoslao: Čet Jan 12, 2017 3:12 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ради лакше и непосредније комуникације са грађанима, Министарство је отворило посебну телефонску линију (011/3617-722) и имејл адресу (ozakonjenje@mgsi.gov.rs) на коју грађани могу да пријаве проблеме са којима се сусрећу у локалним самоуправама у поступку озакоњења.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    forum.ingkomora.rs -> Sajt Komore Sva vremena su GMT + 2 sata
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeci
Strana 8 od 9

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu