Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > IZVEŠTAJ SA 10. SEDNICE SKUPŠTINE INŽENjERSKE KOMORE SRBIJE
 
31.05.2016.
IZVEŠTAJ SA 10. SEDNICE SKUPŠTINE INŽENjERSKE KOMORE SRBIJE
  Deseta redovna sednica Skupštine Inženjerske komore Srbije, održana je 20. maja 2016. godine, u prostorijama Inženjerske komore Srbije u Beogradu, ul. Bulevar vojvode Mišića br. 37. Sednici je prisustvovalo 80 članova Skupštine. Pored članova Skupštine sednici su prisustvovali predsednik i članovi Upravnog i Nadzornog odbora Komore, predsednik Suda časti i branilac Suda časti. Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac, dipl.građ.inž.

Nakon jednoglasnog usvajanja predloga za dopunu predloženog dnevnog reda da se posle tačke 7. doda nova tačka: "8. Informacija o inicijativi za donošenje Zakona o inženjerstvu, koju je pokrenuo Inicijativni odbor koga čine članovi AINS (Akademija inženjerskih nauka Srbije), UDMIS (Udruženje diplomiranih mašinskih inženjera Srbije) i UDIES (Udruženje inženjera elektrotehnike Srbije)", Skupština je jednoglasno usvojila predloženi dnevni red sa ovom dopunom.

U nastavku rada, na 10. sednici su jednoglasno donete sledeće odluke: Usvojen je Zapisnik sa Devete redovne sednice Skupštine Inženjerske komore Srbije održane 30.10.2015. godine, Usvojen je Izveštaj o finansijskom poslovanju Inženjerske komore Srbije u 2015. godini; Usvojen je Izveštaj o radu Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije u 2015. godini sa izveštajima o radu izvršnih odbora matičnih sekcija u 2015. godini, kao i: Izveštaj o radu predsednika Upravnog odbora i predsednika Inženjerske komore Srbije u 2015. godine; Izveštaj o radu potpredsednika Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije u 2015. godini; Izveštaj o radu predstavnika Matične sekcije projektanata, člana Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije, u 2015. godini; Izveštaj o radu predstavnika Matične sekcije izvođača radova, člana Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije, u 2015. godini, zatim je usvojen Izveštaj o radu Nadzornog odbora Inženjerske komore Srbije u 2015. godini, Izveštaj o sprovođenju Programa obuke permanentnog profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti nacionalnog programa obuke u 2015. godini, kao i Izveštaj o radu Radne grupe za sprovođenje zajedničkog evropskog programa usavršavanja za period oktobar 2015 - maj 2016. godine.
Usvojena je Informacija o aktivnostima Inženjerske komore Srbije na ažuriranju evidencije članova Inženjerske komore Srbije i s tim u vezi, data je Smernica Upravniom odboru Inženjerske komore Srbije da nastavi započete aktivnosti na ažuriranju evidencije članova Inženjerske komore Srbije da, u cilju ažuriranja te evidencije i rešavanja statusa članova Inženjerske komore Srbije koji u dužem vremenskom periodu nisu izvršavali obavezu plaćanja članarine, razmotri mogućnosti za rešavanje statusa ovih članova Inženjerske komore Srbije; i da na prvoj narednoj sednici podnese Skupštini informaciju o preduzetim daljim aktivnostima na ažuriranju evidencije članova Inženjerske komore Srbije.

U vezi Informacije o inicijativi za donošenje Zakona o inženjerstvu koju je pokrenuo Inicijativni odbor koga čine članovi AINS (Akademija inženjerskih nauka Srbije), UDMIS (Udruženje diplomiranih mašinskih inženjera Srbije) i UDIES (Udruženje inženjera elektrotehnike Srbije), nakon diskusije u kojoj su članovi Skupštine, predsednik Komore i imenovani predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u organima Komore, izneli stavove i mišljenja po pitanju ove inicijative, Skupština je većinom glasova prisutnih članova (sa jednim glasom "uzdržan") donela smernice. Imajući u vidu da je Skupština odbacila predlog nacrta zakona o inženjerstvu sačinjen od strane Inicijativnog odbora za osnivanje jedinstvene inženjerske organizacije Srbije, da su prihvaćene sve dosadašnje aktivnosti predsednika i potpredsednika Skupštine Inženjerske komore Srbije, Upravnog i Nadzornog odbora Inženjerske komore Srbije, data je smernica Upravnom odboru Inženjerske komore Srbije da nastaviti da prati sva dešavanja u vezi ove inicijative, kao i da, s tim u vezi, nastavi započete aktivnosti.
Dalje, data je smernica Upravnom odboru da pokrene postupak u cilju obezbeđenja imovine Inženjerske komore Srbije na način kojim bi svi članovi Inženjerske komore Srbije postali vlasnici odnosno akcionari na imovini Inženjerske komore Srbije i da izveštaj o preduzetim aktivnostima podnese Skupštini Komore na prvoj narednoj sednici, kao i da o inicijativi za donošenje zakona o inženjerstvu obavesti Advokatsku komoru Srbije, Lekarasku komoru Srbije i druge profesionalne - strukovne komore, članove Inženjerske komore koji su članovi AINS, članove naučnog-nastavnog veća svih fakulteta koji obrazuju inženjere-kadar kojima Inženjerska komora Srbije izdaje licence, kao i članove Srpske akademije nauka i umetnosti koji su članovi Inženjerske komore Srbije.

Galeriju slika možete pogledati ovde.

 
 
 
   
27. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura