:: Naslovna strana > Vesti > Inženjerska komora Srbije raspisuje konkurs za programera - Web tehnologije
 
28.09.2011.
Inženjerska komora Srbije raspisuje konkurs za programera - Web tehnologije
  U organizaciji Inženjerske komore Srbije - regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Regionalnog centra Niš i Društva arhitekata Niša, u periodu od 4 do 30. oktobra 2011. godine, održaće se 12. Dani arhitekture Niša - Oktobar mesec arhitekture.
Tradicionalna manifestacija "Dani arhitekture Niša" održava se dvanaesti put. Na samom otvaranju biće održana svečana Akademija povodom 120 godina organizovanog inženjerstva u Nišu i 50 godina od formiranja Društva arhitekata Niša, kada će uz prigodan program biti dodeljene i povelje zaslužnim pojedincima i organizacijama. Svečana Akademija će se održati u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu u utorak 4. oktobra sa početkom u 12 časova. U 19 časova, istog dana u Galeriji DAN, je zakazano otvaranje prve izložbe "50 Objekata za 50 godina Društva arhitekata Niša" koja je upriličena povodom jubileja Društva arhitekata Niša. Izložba traje od 4 do 17. Oktobra 2011.god., Druga po redu izložba "Nagrade i konkursi u Srbiji 2010. - 2011." predviđena da se održi od 18 do 27.oktobra 2011. God. Ukviru programa otvaranja ove izložbe predviđeno je i otkrivanje spomen ploče Naumu Ćermilu koji je zgradu u kojoj danas borave inženjeri i arhitekti zaveštao još davne 1926. g. U toku trajanja Dana arhitekture Niša održaće se i niz predavanja, tribina i studenskih radionica. Kompletan program Dana arhitekture Niša možete preuzeti ovde.

Cilj ovakvo koncipirane manifestacije je da se na temeljan način da prikaz arhitektonske baštine Niša, koja bi kao krajnji ishod imala izradu Arhitektonskog vodiča Niša, po ugledu na druge gradove u Evropi.

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete Izložbe i učestvuju u realizaciji pratećeg programa.