Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > IZBORI ZA ČLANOVE REGIONALNIH ODBORA MATIČNE SEKCIJE URBANISTA - VAŽNE INFORMACIJE
 
19.05.2016.
IZBORI ZA ČLANOVE REGIONALNIH ODBORA PODSEKCIJA U MATIČNOJ SEKCIJI PROJEKTANATA I MATIČNOJ SEKCIJI IZVOĐAČA RADOVA
VAŽNE INFORMACIJE
  U skladu sa članom 13. stav 1. i 2. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija br. 1339/1 od 28.03.2016. godine, izvršni odbori matičnih sekcija projektanata i izvođača radova su, na četvrtoj zajedničkoj sednici izvršnih odbora, održanoj dana 15.04.2016. godine, doneli odluke o raspisivanju izbora za članove regionalnih odbora podsekcija Matične sekcije projektanata i Matične sekcije izvođača radova. Izbori za članove regionalnih odbora podsekcija, odnosno izborni postupak, sprovešće se u periodu od 20. aprila 2016. godine do 20. juna 2016. godine u skladu sa Pravilnikom o načinu organizovanja podsekcija, koji možete preuzeti ovde.

Na osnovu odluka izvršnih odbora o načinu sprovođenja izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova a u skladu sa članom 19 stav 2. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, propisano je da se postupak kandidovanja i glasanja elektronskim putem vrši u okviru posebno izrađenih internet aplikacija, upotrebom jedinstvenog korisničkog imena i lozinke člana Komore registrovanog na sistemu Komore. Podsećamo sve članove Matične sekcije projektanata i Matične sekcije izvođača radova, koji nemaju registrovan nalog na sistemu Inženjerske komore Srbije, da izvrše registraciju na sistemu Komore kako bi mogli da učestvuju u izbornom postupku za izbor članova regionalnih odbora podsekcija. Registraciju na sistemu Inženjerske komore Srbije možete izvršiti ovde.

Izbore za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova sprovodiće Izborna komisija, u skladu sa Pravilnikom o načinu organizovanja podsekcija.

U skladu sa čl. 12. Pravilnika o načinu organizovanja podsekcija, izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova donele su odluke o zaključenju konačnih biračkih spiskova članova Matične sekcije projektanata koju možete preuzeti ovde i članova Matične sekcije izvođača radova, koje možete preuzeti ovde.

Podsećamo Vas da pravo da bude kandidovan, da bira i bude biran za predsednika, zamenika predsednika i člana regionalnih odbora podsekcija, ima svaki član Komore u okviru matične sekcije, odnosno podsekcije čiji je član. Izborno pravo nemaju članovi Komore kojima miruju prava i obaveze u smislu člana 74. Statuta Inženjerske komore Srbije.

Član Komore koji ima više licenci u okviru različitih matičnih sekcija može biti biran za predsednika, zamenika predsednika i člana regionalnih odbora, samo ispred jedne matične sekcije.

O svim fazama izbornog postupka bićete blagovremeno obaveštavani putem internet prezentacije Komore i elektronskom poštom.

VAŽNE INFORMACIJE:


01.07.2016. godine - Izvršni odbori matičnih sekcija projektanata i izvođača radova su na Petoj zajedničkoj sednici izvršnih odbora, održanoj dana 01.07.2016. godine, doneli odluke o proglašavanju konačnih rezultata izbora za predsednike, zamenike predsednika i članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Odluku o proglašavanju konačnih rezultata izbora za predsednike, zamenike predsednika i članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Odluku o proglašavanju konačnih rezultata izbora za predsednike, zamenike predsednika i članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

Izvršni odbori matičnih sekcija projektanata i izvođača radova su na Petoj zajedničkoj sednici izvršnih odbora, održanoj dana 01.07.2016. godine, usvojili izveštaje izbornih komisija za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Izveštaj Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Izveštaj Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

30.06.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, su van sednice elektronskim putem, dana 30.06.2016. godine, utvrdile rezultate ponovljenog glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata I Matičnoj sekciji izvođača radova, za one kandidate koji su dobili isti broj glasova.

Rezultate ponovljenog glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Rezultate ponovljenog glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

28.06.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, su dana 28.06.2016. godine, u skladu sa članom 28. Pravilnika o načinu organizovanja regionalnih odbora podsekcija, donele odluke o ponavljanju glasanja za one kandidate koji su dobili isti broj glasova za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Ponovljeno glasanje za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova počinje dana 28.06.2016. godine u 10:00 i završava se 30.06.2016. godine u 10:00 časova, te Vas pozivamo da uzmete učešće u glasanju.

U Matičnoj sekciji projektanata ponavlja se glasanje za izbor članova regionalnih odbora podsekcija za one kandidate koji su dobili isti broj glasova, i to:

1) u Regionalnom centru Beograd
- u podsekciji diplomiranih inženjera ostalih tehničkih struka tri kandidata imaju isti broj glasova a bira se jedan član regionalnog odbora, te se može glasati najviše za 1 kandidata;

2) u Regionalnom centru Čačak
- u podsekciji diplomiranih inženjera ostalih tehničkih struka tri kandidata imaju isti broj glasova a bira se predsednik i zamenik predsednika, te se može glasati najviše za 2 kandidata;

3) u Regionalnom centru Niš
- u podsekciji diplomiranih inženjera ostalih tehničkih struka tri kandidata imaju isti broj glasova a bira se zamenik predsednika i jedan član regionalnog odbora, te se može glasati najviše za 2 kandidata.


U Matičnoj sekciji izvođača radova ponavlja se glasanje za izbor članova regionalnih odbora podsekcija za one kandidate koji su dobili isti broj glasova, i to:

1) u Regionalnom centru Beograd
- u podsekciji diplomiranih inženjera ostalih tehničkih struka četiri kandidata imaju isti broj glasova a bira se zamenik predsednika, te se može glasati najviše za 1 kandidata;

2) u Regionalnom centru Čačak:
- u podsekciji diplomiranih građevinskih inženjera dva kandidata imaju isti broj glasova a bira se predsednik, te se može glasati najviše za 1 kandidata;
- u podsekciji diplomiranih inženjera ostalih tehničkih struka tri kandidata imaju isti broj glasova a bira se predsednik i zamenik predsednika, te se može glasati najviše za 2 kandidata;

3) u Regionalnom centru Kraljevo
- u podsekciji diplomiranih građevinskih inženjera četiri kandidata imaju isti broj glasova a bira se zamenik predsednika, te se može glasati najviše za 1 kandidata.


Uputstvo za postupak ponovljenog glasanja za izbor članova regionalnih odbora možete pogledati na internet prezentaciji Komore, na sledećem linku.

Odluku o ponavljanju glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Odluku o ponavljanju glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

27.06.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata I Matičnoj sekciji izvođača radova, su van sednice elektronskim putem, dana 27.06.2016. godine, utvrdile rezultate izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Rezultate izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Rezultate izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

17.06.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, su dana 16.06.2016. godine, donele odluke o rokovima za sprovođenje glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Glasanje za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova počelo je dana 17.06.2016. godine u 00:00 i završava se 23.06.2016. godine u 24:00 časa, te Vas pozivamo da uzmete učešće u glasanju.

Na osnovu odluka izvršnih odbora o načinu sprovođenja izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova a u skladu sa članom 26. Pravilnika o načinu organizovanja regionalnih odbora podsekcija, propisano je da se postupak glasanja, elektronskim putem, vrši u okviru posebno izrađenih internet aplikacija, popunjavanjem glasačkog listića u elektronskom obliku, upotrebom jedinstvenog korisničkog imena i lozinke člana Komore registrovanog na sistemu Komore.

Glasa se za utvrđeni broj članova regionalnog odbora podsekcije, koji se bira u regionalnom centru.

Uputstvo za postupak glasanja za izbor članova regionalnih odbora možete pogledati na internet prezentaciji Komore, na sledećem linku

Odluku o rokovima za sprovođenje glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Odluku o rokovima za sprovođenje glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

Izvršni odbori matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, zbog ponovljenog kandidacionog postupka u regionalnim centrima i podsekcijama u kojem nije bio dovoljan broj predloženih kandidata za izbor članova regionalnog odbora podsekcija, doneli su odluke o izmeni odluka o raspisivanju izbora za članove regionalnih odbora podsekcija, kojima je propisano da će se izbori za članove regionalnih odbora podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova, odnosno izborni postupak, sprovesti u periodu od 20. aprila 2016. godine do 30 juna 2016. godine.

16.06.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, su van sednice elektronskim putem, dana 16.06.2016. godine, utvrdile konačne liste kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova.

Konačnu listu kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde.

Konačnu listu kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde.

09.06.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, dana 08.06.2016. godine, donele su odluke o ponavljanju kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u onim Regionalnim centrima i onim podsekcijama u kojem nije bio dovoljan broj predloženih kandidata za izbor članova regionalnog odbora podsekcija.

Odluku o ponavljanju kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete pogledati ovde

Odluku o ponavljanju kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete pogledati ovde

Obaveštavamo Vas da je ponovljeni kandidacioni postupak za izbor članova regionalnih odbora podsekcija, u skladu sa odlukama izbornih komisija, počeo 09. juna 2016. godine u 00.00 časova i završava se 11. juna 2016. godine u 24.00 časa, te Vas molimo da uzmete učešće u predlaganju kandidata.

Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, su dana 03.06.2016. godine utvrdile preliminarne liste kandidata u regionalnim centrima u kojima je bio predložen dovoljan broj kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija.

Izborne komisija će nakon ponovljenog kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova utvrditi konačne liste kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija i iste objaviti na Internet prezentaciji Komore, do 16.06.2016. godine.

24.05.2016. - Dana 24.05.2016. u 00:00 otpočeo je potupak kandidovanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova. Kandidacioni postupak završava se 31.05.2016. godine u 24:00.

Opciji za postupak kandidovanja možete pristupiti nakon uspešne prijave na sistem Inženjerske komore Srbije.

Prijava na sistem se vrši na sledećem linku.

Uputstvo za postupak kandidovanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova možete pogledati ovde.

Kandidate za članove regionalnih odbora podsekcija može predložiti svaki član podsekcije sa prebivalištem na teritoriji regionalnog centra kome pripada.

19.05.2016. godine - Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, van sednice, elektronskim putem, dana 13.05.2016. godine donele su odluke o rokovima za sprovođenje izbornih radnji za izbor članova regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova, kao i odluke o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova.

Postupak predlaganja kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova počinje 24. maja 2016. godine u 00.00 časova i završava se 31. maja 2016. godine u 24.00 časa.
Izborna komisija će do 07. juna 2016. godine utvrditi konačnu listu kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija matičnih sekcija projektanata i izvođača radova.

Na drugoj zajedničkoj sednici izbornih komisija za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u matičnim sekcijama projektanata i izvođača radova, održanoj dana 11.05.2016. godine, utvrđen je spisak članova Komore sa dva uzastopna mandata u regionalnim odborima podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata i Matičnoj sekciji izvođača radova, a u skladu sa članom 57a Satuta Inženjerske komore Srbije. Članovi regionalnih odbora podsekcija koji su imali dva uzastopna mandata u Matičnoj sekciji projektanata mogu da budu kandidovani i da budu birain za predsednika, zamenika predsednika i člana regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova, i obrnuto.

Spisak članova Komore sa dva uzastopna mandata, u skladu sa članom 57 a Statuta Inženjerske komore Srbije možete pogledati ovde.

ODLUKE IZBORNE KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE REGIONALNIH ODBORA PODSEKCIJA U MATIČNOJ SEKCIJI PROJEKTANATA:
Odluku o zaključenju konačnog biračkog spiska članova Matične sekcije projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o rokovima za sprovođenje izbornih radnji za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o utvrđivanju konačne liste kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o rokovima za sprovođenje glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o utvrđivanju rezultata izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o ponavljanju glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o utvrđivanju rezultata ponovljenog glasanja za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.

ODLUKE IZBORNE KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE REGIONALNIH ODBORA PODSEKCIJA U MATIČNOJ SEKCIJI IZVOĐAČA RADOVA:
Odluku o zaključenju konačnog biračkog spiska članova Matične sekcije izvođača radova možete preuzeti ovde.
Odluku o rokovima za sprovođenje izbornih radnji za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.
Odluku o rokovima za sprovođenje kandidacionog postupka za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.
Odluku o utvrđivanju konačne liste kandidata za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.
Odluku o rokovima za sprovođenje glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde
Odluku o utvrđivanju rezultata izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji sekciji izvođača možete preuzeti ovde.
Odluku o ponavljanju glasanja za izbor članova regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.
Odluku o utvrđivanju rezultata ponovljenog glasanja za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde.

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA MATIČNE SEKCIJE PROJEKTANATA:
Odluku o načinu sprovođenja izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde,
Odluku o utvrđivanju broj članova regionalnih odbora podsekcija, koji se bira u regionalnim centrima, u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde,
Odluku o raspisivanju izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde,
Odluku o imenovanju Izborne Komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.
Odluku o izmeni odluke o raspisivanju izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata br. 02-1572/1-5.1 od 15.04.2016. godine možete preuzeti ovde.
Odluku o o proglašavanju konačnih rezultata izbora za predsednike, zamenike predsednika i članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji projektanata možete preuzeti ovde.

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA MATIČNE SEKCIJE IZVOĐAČA RADOVA:
Odluku o načinu sprovođenja izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde,
Odluku o utvrđivanju broj članova regionalnih odbora podsekcija, koji se bira u regionalnim centrima, u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde,
Odluku o raspisivanju izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde,
Odluku o imenovanju Izborne Komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde
Odluku o izmeni Odluke o imenovanju Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova br. 02-1572/1-6.2 od 15.04.2016. godine možete preuzeti ovde
Odluku o izmeni odluke o raspisivanju izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova br. 02-1572/1-5.2. od 15.04.2016. godine možete preuzeti ovde
Odluku o izmeni Odluke o imenovanju Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova br. 02-1572/1-6.2 od 15.04.2016. godine i br. 02-400-2486/1 od 08.06.2016. godine možete preuzeti ovde
Odluku o proglašavanju konačnih rezultata izbora za predsednike, zamenike predsednika i članove regionalnih odbora podsekcija u Matičnoj sekciji izvođača radova možete preuzeti ovde
 
 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura