Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
 
 
:: Naslovna strana > Vesti Komora proslavila devet godina postojanja
 
18.06.2012.
Komora proslavila devet godina postojanja
  Povodom devet godina postojanja, u četvrtak, 14. juna 2012. godine proslavljen je "Dan Inženjerske komore Srbije" u prostorijama Komore u Beogradu. Među brojnim zvanicama, prisutni su bili Marvan Abdelhamid, predsednik Svetskog udruženja inženjerskih organizacija, Mohamed Nabhan, ambasador Palestine u Beogradu, prof. dr Nikola Hajdin, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije Iz Inženjerske komore Crne Gore prisustvovali su Svetislav Popović, generalni sekretar, Ratko Vujović, član Upravnog odbora i predsednik Izvršnog odbora Strukovne komore elektroinženjera, Pera Vukčević, član Upravnog odbora i predsednik Izvršnog odbora Strukovne komore arhitekata, Strahinja Trpevski, predsednik Komore ovlašćenih arhitekata i inženjera Makedonije, direktori firmi i preduzeća, članovi Upravnog i Nadzornog odbora, članovi Komore i ostali uvaženi gosti.

Prisutne su pozdravili prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Marvan Abdelhamid, predsednik Svetskog udruženja inženjerskih organizacija, prof. dr Nikola Hajdin, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti i Črtomir Remec, predsednik Inženirske zbornice Slovenije.

Po šesti put, dodeljene su godišnje nagrade Inženjerske komore Srbije u tri kategorije. Nagrada za životno delo uručena je profesoru Božidaru Petroviću, dipl.inž.arh., koji je svojim ukupnim stručnim delovanjem i ličnim doprinosom na području arhitektonskog projektovanja i urbanističkog planiranja bitno zadužio svoje savremenike i struku, postavio nove standarde i definisao načela jedne samosvojne filozofije građenja, uključivo oblast istraživanja, negovanja i unapređivanja tradicionalnih modela i vrednosti narodne arhitekture, koja počiva na poštovanju ambijentalnog integriteta i posebno etike i estetike nacionalne kulture življenja, istovremeno ne zanemarujući rad na vaspitavanju i usmeravanju generacija novih inženjera arhitekture i planera kojima je bio i ostao uzor i nadahnuće.

Nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore, uručene su dr Nebojši Stefanoviću, dipl.pr.planeru, za izuzetna dostignuća u radu u oblasti izrade prostornih planova posebne namene, jedinica lokalne samouprave i regionalnog nivoa, Jasni Lojanici, dipl.inž.arh. i Ranki Jovanović, dipl.građ.inž., za izuzetno dostignuće u struci ostvareno profesionalnim angažovanjem na projektu "Glavni poštanski centar Beograd u Zemunu", mr Borisu Gligiću, dipl.građ.inž. i Svetislavu Sinđeliću, dipl.građ.inž., za izuzetno i originalno dostignuće u struci ostvareno na projektovanju i izgradnji pomične hale za potrebe izgradnje novog železničkog mosta preko Velike Morave kod Ćuprije, Martinu Štajnkuleru i Viktoru Markelju za izuzetno dostignuće u radu na realizaciji projekta mosta na Adi ciganliji, u Beogradu, koji je ocenjen kao objekat od izuzetnog značaja po fizičkim karakteristikama, po složenosti inženjerskih zahteva i po kvalitetu rešenja koja je ponudio i ostvario i timu koji čine Zoran Kostić, dipl.građ.inž., Slobodan Mitrović, dipl.građ.inž., Milorad Stevanović, dipl.građ.inž., i Damir Peco, dipl.građ.inž., za izuzetno dostignuće u radu na realizaciji projekta mosta kod Beške, koji po svakom osnovu pripada izuzetno značajnim ostvarenjima u oblasti mostogradnje i afirmiše visoke standarde građevinske tehnike kod nas.

Nagrada za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, dodeljena je mr Nikoli Kruniću, dipl.pr.planeru, koji je svojim ukupnim delovanjem i ostvarenim rezultatima na početku profesionalne karijere, a pre svega na unapređenju metodologije izrade i primene prostornih planova formiranjem GIS baza podataka, stekao zasluženo priznanje svojih kolega i ubedljivo posvedočio o značajnom stručnom i kreativnom potencijalu kojim raspolaže.

Nagrade su uručili prof. dr Nikola Hajdin, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Tatjana Đorđević, potpredsednik Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije, Aleksandar Avramović, predsednik Izvršnog odbora matične sekcije projektanata i član Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije, Milorad Miladinović, predsednik Izvršnog odbora matične sekcije urbanista i član Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije i mr Aleksandar Vučićević, predsednik Izvršnog odbora matične sekcije planera i član Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije.

U umetničkom delu programa nastupili su Marko Kalajanović, bariton i Milica Sekulić, pijanista.

Galeriju slika sa proslave možete pogeldati ovde.
 
 
 
   
25. novembar 2020.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (20)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

twitter facebook /

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

miab

iksmobnet

Pretraga sajta


hram