Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Održan je sastanak rukovodstva Inženjerske komore Srbije sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
 
18.04.2016.
Održan je sastanak rukovodstva Inženjerske komore Srbije sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
  U sredu, 6. aprila 2016. godine održan je sastanak rukovodstva Inženjerske komore Srbije sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Aleksandrom Damnjanović. U ime Komore, sastanku su prisustvovali prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije, Latinka Obradović, potpredsednik Upravnog odbora i Ivana Magdelinić, v.d. sekretara Inženjerske komore Srbije.

Teme sastanka su obuhvatile saradnju resornog Ministarstva i Komore, i to u sledećim aspektima: implementacija Zakona o planiranju i izgradnji, postupanje Komore naročito u delu podrške u postupku sprovođenja objedinjene procedure, edukacija struke i članstva radi lakše i tačne primene procedure u postupku izdavanja građevinskih dozvola elektronskim putem; pitanje problema nastalih u postupku primene Pravilnika o sadržini i načinu objavljivanja podataka registra inženjera Inženjerske komore Srbije, sa aspekta Zakona o zaštiti podataka o ličnosti; pitanje postupanja resornog Ministarstva kao drugostepenog organa u postupku odbijanja zahteva za izdavanje licence sa osvrtom na Odluku o vrstama licence koje izdaje Inženjerska komora Srbije; učešće predstavnika Ministarstva u Upravnom i Nadzornom odboru Inženjerske komore Srbije.

Osim navedenih tema, nesporno je zaključeno da je neophodan nastavak bliske saradnje između Ministarstva i Komore, a sve u cilju unapređenja struke i omogućavanja članovima Inženjerske komore Srbije boljeg poslovnog okruženja.
 
 
 
 
   
08. jun 2023.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (21)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

iksmobnet


hram
 
Literatura