Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Održan je sastanak rukovodstva Inženjerske komore Srbije sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
 
18.04.2016.
Održan je sastanak rukovodstva Inženjerske komore Srbije sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
  U sredu, 6. aprila 2016. godine održan je sastanak rukovodstva Inženjerske komore Srbije sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Aleksandrom Damnjanović. U ime Komore, sastanku su prisustvovali prof. dr Milisav Damnjanović, predsednik Inženjerske komore Srbije, Latinka Obradović, potpredsednik Upravnog odbora i Ivana Magdelinić, v.d. sekretara Inženjerske komore Srbije.

Teme sastanka su obuhvatile saradnju resornog Ministarstva i Komore, i to u sledećim aspektima: implementacija Zakona o planiranju i izgradnji, postupanje Komore naročito u delu podrške u postupku sprovođenja objedinjene procedure, edukacija struke i članstva radi lakše i tačne primene procedure u postupku izdavanja građevinskih dozvola elektronskim putem; pitanje problema nastalih u postupku primene Pravilnika o sadržini i načinu objavljivanja podataka registra inženjera Inženjerske komore Srbije, sa aspekta Zakona o zaštiti podataka o ličnosti; pitanje postupanja resornog Ministarstva kao drugostepenog organa u postupku odbijanja zahteva za izdavanje licence sa osvrtom na Odluku o vrstama licence koje izdaje Inženjerska komora Srbije; učešće predstavnika Ministarstva u Upravnom i Nadzornom odboru Inženjerske komore Srbije.

Osim navedenih tema, nesporno je zaključeno da je neophodan nastavak bliske saradnje između Ministarstva i Komore, a sve u cilju unapređenja struke i omogućavanja članovima Inženjerske komore Srbije boljeg poslovnog okruženja.
 
 
 
 
   
25. januar 2021.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (15)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

twitter facebook /

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

miab

iksmobnet


hram