Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Održana je 51. sednica Izvršnog odbora Evropskog saveta inženjerskih komora
 
18.01.2016.
Održana je 51. sednica Izvršnog odbora Evropskog saveta inženjerskih komora
 

Održana je 51. sednica Izvršnog odbora Evropskog saveta inženjerskih komora

Pedesetprva sednica Izvršnog odbora Evropskog saveta inženjerskih komora (European Council of Engineers Chambers - ECEC), održana je 16. januara 2016. godine u Inženjerskoj zbornici Slovenije u Ljubljani. Ispred Inženjerske komore Srbije, sednici su prisustvovali prof. dr Dragoslav Šumarac, potpredsednik Evropskog saveta inženjerskih komora i predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, Ivana Magdelinić, v.d. sekretara i mr Milana Milović, predstavnik za odnose s javnošću. Ova sednica Izvršnog odbora Evropskog saveta inženjerskih komora, predstavljala je i prvu sednicu novog saziva Izvršnog odbora izabranog na Dvanaestoj sednici Generalne skupštine Evropskog saveta inženjerskih komora, održanoj u Rimu 26. septembra 2015. godine u sledećem sastavu: predsednik Črtomir Remec iz Slovenije, potpredsednici prof. dr Dragoslav Šumarac iz Srbije, Hansjorg Letzner iz Italije i prof. Zygmunt Meyer iz Poljske, Tomas Noebl, predstavnik Nadzornog odbora iz Nemačke, generalni sekretar Klaus Thurriedl iz Austrije i blagajnik Gabor Szöllössy iz Mađarske.

Prof. dr Dragoslav Šumarac kao predsednik Radne grupe Evropskog saveta inženjerskih komora za kontinuirano profesionalno usavršavanje (Continual Professional Development - CPD), podneo je izveštaj o aktivnostima Radne grupe između dve sednice Izvršnog odbora. Najpre je naveo da je Radna grupa održala Drugi sastanak 21. novembra 2015. godine u Beogradu, u Inženjerskoj komori Srbije, tokom kojeg su članovi Radne grupe vodili diskusiju o dosadašnjim rezultatima programa CPD - a, program predavanja za 2016. godinu, kao i o budućim aktivnostima koje podrazumevaju akcioni plan za period 2016 - 2018. godine. Istakao je da su dosadašnja iskustva u sprovođenju CPD-a izuzetno dobra i da će se i u daljim aktivnostima nastaviti u istom pravcu. Svakako je najvažnije nastaviti dobar odabir tema, koje moraju biti aktuelne, kao i dobar odabir predavača koji, kao i do sada, moraju biti eminentni sručnjaci iz oblasti kojom se bave. Nakon toga izložio je Program predavanja za 2016. godinu sa utvrđenim konkretnim temama i odabranim predavačima, kao i akcioni plan za period 2016 - 2018. godine. Predavanja će prvenstveno biti na teme koje nesporno zanimaju članove svih komora članica ECEC-a, a pre svega iz oblasti primene Eurokodova, energetske efikasnosti i zelene gradnje, kao i iz drugih oblasti, kao što su zaštita od požara, elektrotehnika, mašinstvo i iz drugih inženjerskih disciplina. Posebno je istakao da se u organizaciji Inženjerske komore Srbije i ECEC-a, 28. januara 2016. godine, održava predavanje na temu "The legal acts on digital signature in ECEC member countries and the experiences of the profession". Predavanje će putem Webinara biti prenošeno u svim komorama članicama ECEC-a, a biće prezentovana iskustva u primeni elektronskog potpisa, u izradi projektno-tehničke dokumentacije, u izdavanju elektronskih građevinskih dozvola u Austriji, Italiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

U okviru daljeg toka sednice, razmatrana su pitanja koja se odnose na pravni status Evropskog saveta inženjerskih komora, Kodeksa ponašanja inženjera, pitanje tarifa, naknada za inženjerske usluge, plan rada u periodu 2016-2018. godine, pitanje finasija ECEC-a, prijem novih članica  ECEC-a, i održavanje narednih sednica Izvršnog odbora ECEC-a, kao i naredne sednice Generalne skupštine ECEC-a. 
 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura