:: Naslovna strana > Vesti > Prvi ARHIENALE u Vranju
 
15.03.2006.
Prvi ARHIENALE u Vranju
 Prvi ARHIENALE u Vranju


U Vranju je od 10. do 21. februara održana prva manifestacija arhitektonskih projekata Pčinjskog okruga, pod nazivom ARHIENALE, koju je organizovao Regionalni odbor Inženjerske Komore Srbije (regionalni odbor matične sekcije projektanata, podsekcije diplomiranih inženjera arhitekture).

Izložba predstavlja pregled ostvarenih projekata uz pomoć multimedijalnih prezentacija i maketa iz oblasti arhitekture, enterijera, urbanizma i urbanog dizajna, u poslednjih petnaestak godina. Pored projekata više od dvadeset arhitekata sa licencom, na izložbi su se mogli videti i radovi ovdašnjih studenata arhitekture.

Izložbu je otvorio pomoćnik ministra za kapitalne investicije prof. dr Miodrag Ralević, dipl.inž.arh., a ispred Inženjerske komore Srbije prisutne je pozdravio Prof. dr Vojislav Kujundžić, dipl.inž.arh.

Za vreme trajanja izložbe održane su i prateće manifestacije: prikaz izložbe "Bijenale urbanizma i arhitekture 2006."(Šenzen, Kina), okrugli sto na temu izrade generalnog urbanističkog plana Vranja, prezentacija prostornog plana Vlasine, predavanje na temu infrastruktura i urbanizam, kao i pejzažna arhitektura i urbani dizajn u svetu.

"Arhijenale" u Vranju prva je inicijativa te vrsta u okviru Inženjerske komore Srbije, uz ambiciju da postane godišnja smotra projekata u Pčinjskom okrugu.