Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
Mirovanje članstva
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > Na poziv Srpske akademije nauka i umetnosti, prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije i potpredsednik Evropskog saveta inženjerskih komora, učestvovao je na konferenciji "Nauka, privreda i društvo u Srbiji" odžanoj 2. i 3. juna 2016. godine
 
13.06.2016.
Na poziv Srpske akademije nauka i umetnosti, prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije i potpredsednik Evropskog saveta inženjerskih komora, učestvovao je na konferenciji "Nauka, privreda i društvo u Srbiji" odžanoj 2. i 3. juna 2016. godine
  U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, 2. i 3. juna 2016. godine, održana je konferencija "Nauka, privreda i društvo u Srbiji". Čast da učestvuje u otvaranju konferencije, pored drugih cenjenih zvanica, i to, akademika Zorana Popovića, potpredsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, Srđana Verbića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Miroslava Miletića, potpredsednika Privredne komore Srbije, dobio je i prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije i potpredsednik Evropskog saveta inženjerskih komora. Pozdravio je inicijativu da se nauka poveže sa industrijom kroz seriju skupova pod zajedničkim nazivom "Nauka, privreda i društvo u Srbiji" i istakao uspešnu saradnju između Inženjerske komore Srbije i Srpske akademije nauka i umetnosti u nekoliko zajedničkih projekata. Ističući značaj i položaj Inženjerske komore Srbije u društvu, osvrnuo se i na činjenicu da se pojavila inicijativa za ukidanje Komore u formi "Predloga zakona o inženjerstvu", potekla od AINS-a, UDMIS-a i UDIES-a, sa veoma nejasnim ciljem i idejom, kao i bez želje da se položaj inženjerstva u našem društvu unapredi. Osim tendenciozne namere bezrazložnog rušenja jedne ozbiljne i korisne institucije, kakva je Inženjerska komora Srbije, ne prepoznaju se drugi ciljevi u rešenjima koja predviđa ovaj dokument.

U nastavku konferencije, predavanje na temu "Istraživanje, ulaganje u istraživanje i politika razvoja društva", održao je akademik Zoran Lj. Petrović. Ministar finansija, Dušan Vujović, održao je predavanje na temu "Inovacije u službi održivog razvoja", a Mario Cervantes (OECD) je izložio predavanje "Novi trendovi i politika u komercijalizaciji javno finansiranog naučnog istraživanja."
Mladen Simović,dipl.maš. inž. direktor Energoprojekt Entel, održao je predavanje na temu "Energoprojekt - integrator_razvojnog_potencijala_privrede".

Fotografije sa konferencije možete pogledati ovde.

Video zapis sa konferencije možete pogledati ovde.

Predavanje na temu "Energoprojekt - integrator_razvojnog_potencijala_privrede" možete preuzeti ovde.
 
 
 
 
   
29. novembar 2022.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (27)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

facebook /

glasnik

glasnik

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

peri

iksmobnet


hram
 
Literatura