:: Naslovna strana > Vesti >Niško Trijenale Arhitekture - Decenija prva
 
12.05.2010.
Niško Trijenale Arhitekture - Decenija prva
  U organizaciji Inženjerske komore Srbije - regionalnog odbora podsekcije diplomiranih inženjera arhitekture regionalnog centra Niš i Društva arhitekata Niša, 15.05.2010. godine održaće se, u okviru manifestacije NOĆ MUZEJA, izložba Niško Trijenale Arhitekture - Decenija prva.
Izložba je retrospektivna i predstavlja pregled nagrađenih radova u protekloj deceniji na četiri održana Trijenala arhitekture Niša u svim kategorijama: Velike nagrade, Realizacije, Projekti, Enterijeri, Studenski radovi, Publikacije. Specifičnost ove Izložbe je, što će istovremeno, 15. tog maja, naveče, biti radovi prezentovani i u Nišu (Galerija Društva arhitekata Niša) i u Beogradu (Konak Knjeginje Ljubice u okviru Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA). Te večeri će biti istovremeno u obe navedene galerije biti održana promocija Monografije "Niško Trijenale arhitekture - Prva decenija" koja će se prenosisti putem video linka i koju će istovremeno pratiti publika u Nišu i Beogradu. U sklopu ove izložbe biće upriličen muzički program koji će izvoditi Niški i Beogradski muzičari.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu 15. maj 2010.godine sa početkom u 19:00 časova u Galeriji Društva arhitekata Niša, adresa Generala Milojka Lešjanina 52, Niš.

Program:
18:00 - Otvaranje Galerije DAN
19:00 - Otvaranje Izložbe
20:00 - Promocija Sponzora
21:00 - Promicija Monografije "NIŠKO TRIJENALE ARHITEKTURE - DECENIJA PRVA" (Video link sa Beogradom - prenos promocije za Beograd)
- doc.dr Aleksandar Keković, dia
21:30 - Promocija Sponzora
22:00 - 02:00 - Koncert Olivera Katića (direktan prenos putem video linka za Beograd)
23:00 - Prenos koncerta iz Beograda putem video linka

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete izložbu i učestvuju u realizaciji pratećeg programa.