:: Naslovna strana > Vesti > Enterijer 15 - Enterijer stambenih i javnih prostora
(Izložba u okviru kulturne manifestacije Noć Muzeja)
 
08.05.2015.
Enterijer 15 - Enterijer stambenih i javnih prostora
(Izložba u okviru kulturne manifestacije Noć Muzeja)
  U organizaciji Inženjerske komore Srbije - Regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Regionalnog centra Niš i Društva arhitekata Niša, održaće se u okviru međunarodne kulturne manifestacije Noć Muzeja, studenska izložba

Enterijer 14 - Enterijer stambenih i javnih prostora
16. - 22. maj 2015.g. Galerija društva arhitekata Niša
Niš, Generala Milojka Lešjanina 52

Poseta Izložbe vrednovana je sa 5 bodova, saglasno Pravilniku o kontinuiranom profesionalnom usavršavanju članova Inženjerske komore Srbije. Članovi Komore svoje prisustvo mogu potvrditi upisivanjem na Spisku posetioca Izložbe, 16. maja 2015.g. u periodu od 19 do 02 časova.

I ove godine Regionalni odbori pridružuju se organizaciji značajne međunarodne kulturne manifestacije na nivou Srbije i sveta ``NOĆ MUZEJA``, koja se održava u više stotina gradova. Enterijeri, studenata arhitekture sa regiona Niša, je jedina studentska izložba Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu koja bez prekida traje od 2000 do danas , a nekada pod imenom Unutrašnja arhitektura. Selektovano je oko 200 grafičkih radova, 100 je ocenjeno sa najvišom ocenom 10, dok će 25 najboljih biti prikazano na izložbi i prezentovano u prepoznatljivom formatu kataloga.
U saradnji sa Društvom arhitekata Niša i Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu, izložba će se održati u Galeriji Društva arhitekata Niša. Od prezentovanih radova na izložbi, najbolji od njih će po izboru organizatora biti nagrađeno priznanjima i prigodnim knjigama iz oblasti arhitekrure.

Cilj ove aktivnosti je upoznavanje stručne i šire javnosti sa radom nastavnika, saradnika i studenata u savladavanju veština i umetničko-tehničog kreiranja prostora i stvaranja novih vrednosti, novih generacija budućih inženjera arhitekture. Izložba ima za cilj i edukaciju stanovništva da dobiju ideju kako bi svoj stambeni i radni prostor što kvalitetnije, funcionalnije, racionalnije i estetski prihvatljivije uredili. Ovakve izložbe služe stanovništvu i da shvate vrednost i značaj projekta i projektovanja i neophodnosti i potrebe angažovanja arhitekata, a studentima da ižlože svoj rad na uvid javnosti.

Svečano otvaranje i dodela priznanja i nagrada zakazano je za subotu 16. maja 2015.godine, sa početkom u 19:00 časova u Galeriji DAN u Nišu.

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete izložbu i prisustvuju svečanom otvaranju.