:: Naslovna strana > Vesti > Održan Sajam građevinarstva u Kragujevcu
 
07.03.2012.
Održan Sajam građevinarstva u Kragujevcu
  VI Sajam građevinarstva u Kragujevcu, održan je od 01. do 03. marta 2012. godine. Pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma bila je Inženjerska komora Srbije, a prateći program I nastup Komore na sajmu organizovali su regionalni odbori podsekcija regionalnog centra Kragujevac.
U prisustvu velikog broja članova Inženjerske komore Srbije, izlagača, gostiju i predstavnika medija, pored Nebojše Vasiljevića člana Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Kragujevca, prisutnima se obratio Gligor Obrenović, dipl. građ. inž, predsednik Nadzornog odbora Inženjerske komore Srbije koji je istakao da poseban značaj, stručnu i profesionalnu težinu Sajmu daje prisustvo Inženjerske komore Srbije. Inženjerska komora Srbije, ove godine imala je svoj štand na kome je mogao da se preuzme informator o radu, reklamni material kao i Glasnik Komore. Poseban značaj Sajmu dao je bogat prateći program kroz seriju predavanja i stručnih prezentacija ,u okviru kojih se ističu firme koje su u proteklom periodu izveli značajne objekte primenjujući savremene tehnologije iz oblasti energetske efikasnosti.
 


Sajam građevinarstva u Kragujevcu je ove godine okupio oko 40 izlagača iz oblasti građevinske industrije koji su stručnoj javnosti, predstavili razne vrste savremenog građevinskog materijala, pogodnog za izvođenje u svim uslovima. Sajam građevinarstva u Kragujevcu postao je nezaobilazna manifestacija u stručnim krugovima, ali i za sam region Šumadije koji je interesantna građeviska zona, sa velikim brojem investitora u oblasti izgradnje, posebno stanogradnje.