Početna strana  
 O Komori >
 Baza propisa
 Akti Komore
 Sud časti >
 Izvršni odbori >
 Veća
 Regionalni odbori
 Stručni ispiti
 Permanentna obuka
 Regionalne kancelarije >
 Izdavanje licenci >
 Registar
 Članovi >
 Vesti i događaji >
 Osiguranje članova
 Glasnik IKS >
 Postanite član Komore
 Linkovi
 Kontakt
 
Informacije sa sednica
Skupštine >>
Upravnog odbora >>
Nadzornog odbora >>

Videoteka predavanjaMaterijali sa predavanja
Permanentna obuka
(bodovana predavanja)
Permanentno usavršavanje
(po starom programu)
Program regionalnih odbora


Brzi linkovi
Najčešća pitanja i odgovori
Katalog srpskih standarda i srodnih dokumenata
Informacije o članarini
Postupak za izdavanje licence
Zahtev za promenu ličnih podataka
 
 
:: Naslovna strana > Vesti > 16. DANI ARHITEKTURE NIŠA
 
06.10.2015.
16. DANI ARHITEKTURE NIŠA
  U organizaciji Inženjerske komore Srbije - regionalnih odbora podsekcija diplomiranih inženjera arhitekture Regionalnog centra Niš i Društva arhitekata Niša, u periodu od 13.10. do 08.11. 2015. god. održati manifestacija 16. DANI ARHITEKTURE NIŠA. Ova tradicionalna manifestacija održava se po šesnaesti put i biće predstavljene četiri izložbe: Trijenale arhitekture Niš - 2015, 60 godina IAUS -a, Serbia - The City as a regional context for arhitecture i Stanovanje - Housing 2015.

Prva u nizu predstavlja Šesto TRIJENALE ARHITEKTURE NIŠ - 2015, i predstavlja presek arhitektonskog stvaralašta Jugositočne Srbije u periodu od 2012 do 2015. godine. Za Trijenale je selektovano 121 rad u pet kategorija i to: Arhitektonske realizacije - 20 radova, Arhitektonski projekti - 39 radova, Enterijeri - realizacije - 16 radova, Studenski radovi - 41 rad i 5 Publikacije. Na dan otvaranja Žiri objavljuje po tri nominacije u svim kategorijama a na samom otvaranju proglašava pobednike u svakoj kategoriji kao i dobitnika Velike nagrade Trijenala. Ova izložba održaće se u Galeriji Srbije u Nišu od 13. do 18. oktobra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Druga po reda je izložba radova Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije - 60 GODINA IAUS-a koja je premijerno priličena prošle godine povodom 60 godina od početka rada ove naše znamenite institucije. Na izložbi će biti prikazano 60 realizacija idejnih projekata urbanističkih i prostorinih planova. Ova izložba održaće se u Galeriji DAN u Nišu od 20. do 25. oktobra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Treća po redu je autorska izložba SERBIA - THE CITY AS A REGIONAL CONTEXT FOR ARHITECTURE, Adolfa Šilera iz Austrije i Bojana Kovačevića iz Srbije a odnosi se na modernu srpsku arhitekturu dvasetog veka. Na premijernoj izložbi u Beču, maja ove godine, je prikazno 64 objekata propraćenim izuzetno kvalitetnim katalogom na Nemačkom i Engleskom jeziku. Srpska premijera ove izložbe održava se na ovogodišnjim Danima arhitekture Niša na kojoj će biti prikazano tridesetak izabranih radova. Ova izložba održaće se u Galeriji DAN u Nišu od 27. oktobra do 01. novembra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Četvrta po redu je međunarodna izložba pod nazivom STANOVANJE 2015 - HOUSING 2015, predstavalja pregled arhitektonskog staralaštva iz oblasti savremenog stanovanja iz zemlje i inostranstva u periodu od 2010 do 2015. Cilj ove izložbe je da se uporede naša i strana iskustva u ovoj oblasti, kao i da se kroz kritički osvrt - recenziju na naučnoj osnovi, istaknu vrednosti radova i njihov značaj i uticaj na savremenu stambenu arhitekturu. Jedan od ciljeva ove izložbe je afirmacija i približavanje ovog segmenta arhitektonske delatnosti naučnoj, stručnoj i široj javnosti. Ova izložba se organizuje uz pomoć Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, odnosno Katedre Zgrade za stanovanje. Ova izložba održaće se u Galeriji DAN u Nišu od 03. do 08. novembra 2015.g. Otvaranje u 19 časova.

Svečano otvaranje 16 DANA ARHITEKTURE NIŠA je zakazano u utorak 13. oktobra 2015.g. sa početkom u 19 časova u Galeriji Srbija (Trg Kralja Milana, Niš).

Odlukom Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije manifestacija 16. Dani arhitekture Niša 2015 uvrštena je u Program obuke kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti Nacionalnog programa za 2015. godinu kojom se vrednuje poseta svake pojedinačne izložbe sa 5 bodova, a 10 bodova se dodeljuju autorima izloženih radova.

Posetioci, članovi Komore mogu potvrditi svoje prisustvo na otvaranju izložbi u periodu od 18 do 20 sati upisom na spisak koji će biti na vidno obeleženom mestu u obe galerije.

Pozivaju se svi zainteresovani članovi da posete izložbe i učestvuju u realizaciji programa manifestacije. Celokupni program možete preuzeti ovde.
 
 
 
 
   
26. novembar 2020.
eng English
Pretraga članova IKS
Pretraga referenci
Lične prezentacije
Ponude zaposlenja (20)
Potražnja zaposlenja (0)
Promovisanje kompanija
Fotogalerija

twitter facebook /

covid19

glasnik

inoaktivnosti

Prijava na sistem
Korisničko ime
Lozinka

miab

iksmobnet

Pretraga sajta


hram